Jeg er køn

Projektet “Jeg er køn” ønsker at skabe et fælles sprog for børn og forældre om seksualitet inden puberteten rammer. Her kan du finde undervisningsmaterialet til projektet.

Jeg er køn

Adamogeva.dk

En rapport, udarbejdet af AdamogEva.dk fra 2016, viser at der er et behov for mere og bedre seksualundervisning, som tager afsæt i et kristent livssynAdamogEva.dk er en brevkasse for børn og unge om køn og seksualitet, som tager udgangspunkt i et kristent livssyn. Brevkassen er tilknyttet professionelle rådgivere og skribenter, som svarer på børn og unges spørgsmål omkring sex.

AdamogEva.dk har udviklet materiale til udskolingen, men der manglede et værdibaseret seksualundervisningsmateriale til de yngste elever i fri- og folkeskolerne, dvs. 0.-6. klasse. Derfor gik BUO sammen med brevkassen, om at udarbejde det. Det blev til projektet “Jeg er køn”, som også ligger på AdamogEva.dk’s hjemmeside.

Projektet “Jeg er køn” ønsker at skabe et fælles sprog for børn og forældre om seksualitet inden puberteten rammer. Projektgruppen håber at undervisningsmaterialet kan supplere Sex og Samfunds seksualundervisningsmaterialer for de yngste skolebørn.

Du kan finde rapporten fra 2016 udarbejdet af adamogeva.dk her

 

Undervisningsmateriale

Materiale til skoler, klubber og private udkom i 2019. Herunder kan du finde materialet, som kan bruges som forældre til formidling hos egne børn, eller som klubleder eller lærer til undervisning hos børn i klassetrinet 0.-6. klasse.

Materialet omhandler emner blandt andet kroppen, grænser, familieliv og følelser. Her er der både tid til snak, fordybelse i et emne eller nedskrivelse af egne tanker og holdninger. Sørg for at børnene er trygge i sine omgivelser og godt tilpas, når I fordyber jer i “Jeg er køn”, da det kan være et meget privat emne for mange børn.

Hent undervisningsmaterialet som PDF her.

Find mere studiemateriale her: