Bagte æbler

Tænd op for bålet i haven og saml hele familien rundt om, mens I spiser jeres bagte æbler.

Bag æbler over bål

Æbler over bål

Mange tænker nok oftest på skumfiduser eller snobrød, når de hører ordene “Mad over bål”. Men noget helt anderledes og lækkert, du kan prøve i stedet for de klassiske skumfiduser og snobrød er bagte æbler. Det kræver kun få ingredienser og er hurtigt at tilberede. Så få tændt op i bålet og saml hele familien rundt om det, ude i haven. 

Det skal du bruge

4 æbler
2 spsk. brun farin eller sukker
2 spsk. kanel
ca. 50 g smør

Fyld: mandler, nødder, rosiner, marcipan, chokolade
Tilbehør: is, creme fraiche eller flødeskum

Bagte æbler

Rist æbler over bål

Skræl æblerne og tag kernehuset ud. Rul dem i en blanding af brun farin/sukker og kanel. Vælg dit fyld og læg det i ”hullet”. Pak æblerne ind i stanniol eller saltdej og læg dem på gløderne. Hvis du bruger en rist er de lettere at få fat i igen, til gengæld er bagetiden lidt længere.

Hav gerne nogle skumfiduser og mariekiks klar til desserten bagefter. Er vejret ikke lige til bål kan æblerne sagtens bages i ovnen i stedet.

Find flere efterårsferiefiduser her: