Jorden er lava

Regner det for meget til at lege ude? Få hele familien med i den klassiske børneleg “jorden er lava”. Jo flere mennesker med i legen, jo sjovere er den.

Jorden er lava

Den klassiske børneleg, også kendt som “Jorden er giftig” er en sjov leg for hele familien. Den kan leges alle steder, hvor der er noget i nærheden, man kan kravle op på: i skoven, i byen, i skolen eller derhjemme.

Legen er enkel og kan give anledning til mange gode grin, når både børn og voksne leger med. Her gælder det ofte om at være kreativ, og kunne finde steder at hoppe op – selvom man går i offentligheden.

Når først legen er introduceret, ved alle i familien, at uanset hvad I laver, at når én råber “Jorden er LAVA” og begynder at tælle, skal alle hoppe op på noget, så fødderne ikke rører jorden. Man kan aftale, at dem der ikke når det, inden der bliver sagt 3, går ud af legen og den der er tilbage til sidst, vinder.

For at gøre det sværere, kan I aftale, at I ikke må springe det samme sted hen hver gang, men finde noget nyt at hoppe op på. F.eks. en skammel, en spisebordsstol, køkkenbordet.

Se sjove eksempler på folk, som leger “Jorden er lava” i filmen her og få et godt grin.

Her er mange gode eksempler på, hvor man kan hoppe op – også midt i butikker. 

Find flere efterårsfiduser her: