På med vanten

Få hele familien med i denne sjove leg, På Med Vanten, hvor det handler om at være hurtig

På med vanten

På med vanten

Kan vinterferien føles lang? Både for de voksne og for børnene. Bare rolig – og På Med Vanten. Vi har fundet denne sjove leg, som hele familien kan være med til. Jo flere jo bedre faktisk. Legen handler om at være hurtig og kan leges både ude og inde.

Sådan gør I:

Del familien i to hold. Invitér evt. nabofamilien eller legekammerater til at være med, så I er lidt flere. Holdene stiller sig ved siden af hinanden og første mand har hue, vanter, halstørklæde, skibriller og tykke sokker m.m. på. (Husk at vælge ting som alle kan passe nogenlunde uanset alder).

Når der gives signal løber første mand på hvert hold hen til et bestemt sted, tager alt udstyret af, ligger det på gulvet og løber tilbage til holdet, hvorefter næste deltager løber afsted. Vedkommende tager udstyret på og løber tilbage til holdet hvor 3. deltager overtager udstyret og løber. Nu ligges udstyret på gulvet igen. Se hvem der er hurtigst.

Jo mere udstyr, jo sjovere bliver legen. Lav også gerne regler om, at man skal tage handsker på som det første eller tage dem af som det sidste. På den måde er det mere besværligt at tage alt udstyr af og på, hvilket gør det sjovere for resten af holdene at se på. 

Find flere vinterfiduser her: