På opdagelse i naturen

På med hue og vanter og tag hele familien med i naturen. Om vinteren kan der være mange spændende ting at finde i skoven. Her skal hverken kulde eller sne være en hindring – hvis bare man har varmt nok tøj på.

På opdagelse i naturen

På opdagelse

Naturen har utroligt mange ting at byde på, hvis man kigger efter. Alle mennesker har godt af, at få bevæget kroppen – specielt ude i den friske luft. Selvom det er koldt udenfor, har naturen stadig meget at byde på. Så hvorfor ikke tage hele familien med i skoven på en hyggelig gåtur. Vi har fundet lidt inspiration til, hvordan jeres tur i skoven kan blive lidt sjovere for børnene. Læs mere herunder:

Led efter blomster

De sene vintermåneder kan man være heldig at finde blomster i skoven. Disse blomster er ofte tegn på, at foråret er på vej. De mest kendte blomster, som kan blomstre op sidst i februar er vintergækker og erantiser.

Kig efter i naturen, om I kan finde blomster at plukke. Tag dem med hjem i stuen og put dem i en lille vase, som et tegn på, at foråret er på vej.

Blomster i naturen
Naturen

Leg i skoven

Hvad med en omgang gemmeleg i skoven? Her er der masser af gode gemmesteder – bag træer, buske, bakker mm. Få hele familien med på en sjov omgang gemmeleg. Her kan I også lege spark til dåse, som minder meget om gemmeleg.

Brug skoven i jeres leg. Brug væltede træer som en forhindringsbane, en bakke til at trille ned af og kravl i træer. Brug hele skoven som legeplads.

Lommelygtetur

I vintermåneder bliver det mørkt tidligt, men det betyder ikke, man ikke kan komme i naturen. Tag lommelygter med og lys stien og skoven op.

Giv børnene en lommelygte hver, så de kan lyse op på træerne og på skovbunden og undersøge skoven i mørket. De vil sikkert synes det er sjovt, at kunne lyse stien op og finde frem, mens solen går ned.

Find flere vinterfiduser her: