Tampen brænder

Den klassiske børneleg “Tampen brænder”, som hele familien kan være med til. Det eneste du skal bruge til legen, er en lille genstand, du kan gemme. 

Tampen brænder

Tampen brænder

Mange af jer kender måske allerede den klassiske børneleg, Tampen brænder. Legen er en anden udgave af gemmeleg, hvor man her ikke gemmer sig selv men i stedet en lille genstand. En sjov og hyggelige aktivitet for børnene, hvis det er for koldt til at lege udenfor.

Én person gemmer genstanden, mens alle andre går ud af rummet. Herefter gælder det om at finde den først. Når én person nærmer sig genstanden, siger “gemmeren” at der bliver varmere. Bevæger personen sig væk fra genstanden igen, fortæller “gemmeren” at det nu bliver koldere. På denne måde ved deltagerne, hvor de skal lede henne.

Den person som finder genstanden, får lov til at gemme den næste gang. En god idé er, at jo mindre børnene er, jo større genstand gemmes der, så det ikke bliver for svært at finde den.

Legen kan leges i dele af huset eller indsnævres til kun et rum. Hvis genstanden er meget lille kan det blive svært at finde den, hvis den kan gemmes i hele huset. Legen kan både leges indendørs, udendørs og på ferien. Det eneste den kræver, er en lille ting, som der kan gemmes. 

Find flere vinterfiduser her: