Det hellige, almindelig liv i hjem og kirke

Thilde Moskjær Kofod er familie- og udviklingskonsulent i Familielaboratoriet, hvor hun skaber og udvikler inspirerende materiale til familielivet.

Thilde Moskjær Kofod

Hvem er Thilde Moskjær Kofod?

Thilde er familiekonsulent i Familielaboratoriet og har tidligere arbejdet som frivilligkoordinator, børnekirkeleder og dramakonsulent. Hun er uddannet dramaturg og har ofte et skævt blik på verdenen, hverdagen, troen og kirken.

Hun bor i Jyllands navle, Engesvang, med sin mand og tre børn.

1. Gentænk det frivillige arbejde i kirker og menigheder

Hvorfor skal vi bruge frivillige?
Hvorfor er det vigtigt at så stor en del af menigheden som muligt, har en frivillig opgave?
Hvordan skal vi håndtere rekruttering og fastholdelse af frivillige?
Hvordan skaber vi god trivsel og modvirker udbrændthed?

Thilde brænder for større trivsel i det frivillige arbejde og især at give fokus på, hvorfor det er mindst lige så vigtigt for de frivillige at have en opgave, som det er for menigheden at få løst opgaverne af de frivillige.

Hun kommer med masser af konkrete ideer til, hvordan man kan gribe både rekruttering, trivsel og inddragelse an, men laver også gerne workshops, hvor vi sammen finder løsninger på specifikke udfordringer.

Foredraget kan også laves som en proces med en menighedsledelse til at retænke og organisere det frivillige arbejde med trivsel og inddragelse for øje.

2. Giv Gud med i bagagen

Som forældre har vi en masse, vi gerne vil give vores børn med i livsbagagen. Vi forsøger at pakke selvværd, hjælpsomhed og andre gode sager ned i tasken. Hvis vi er kristne, har vi ofte også et ønske om at give Gud med, men hvordan gør vi egentlig dét? 

I foredraget dykker vi ned i, hvad troen er for en størrelse, hvordan den skabes og udvikles, og hvilken rolle vi som forældre skal spille – og hvordan det konkret kan se ud i vores hverdagsliv. 

Her bliver der ingen løftede pegefingre og tunge åg, men en nysgerrig samtale om hvordan troen er formet i os, og hvad der er vores ansvar som forældre, og hvad der er Guds ansvar. 

3. Det hellige, almindelige hverdagsliv

Tid med Gud for sig selv og i familien kan se ud på lige så mange måder, som der findes mennesker. At sidde stille med en opslået bibel og hænderne andægtigt foldede er kun én ud af mange muligheder – men hvis vi ikke er blevet præsenteret for særlig meget andet, kan det være svært at tænke nyt. 

Foredraget kan vinkles som forkyndelse eller undervisning, men også som workshop, hvor vi sammen prøver forskellige former af, måske endda hele familien samlet? 

4. Værdifuld Hverdag

Hvad er værdier, og hvordan har de indvirkning på vores liv og hverdag? 
Hvordan kan vi i højere grad leve og opdrage i overensstemmelse med vores egne værdier, i stedet for at pejle efter og sammenligne os med, hvad andre gør? 
Hvilke værdier ønsker vi at give videre til vores børn? 
Hvilke værdier ønsker vi skal fylde i vores liv sammen i familien – og parforholdet? 

Foredraget indeholder øvelser og samtale i en proces, hvor hver enkelt, og hver familie, får stillet skarpt på, hvilke værdier der er de vigtigste for dem. 

5. 3 udfordringer for familier i dag – og 4 svar kirken kan tilbyde

Hvad er der på spil for forældre og familier i dag? Hvordan påvirker tidens strømninger livet i familien? Hvorfor oplever mange forældre sig pressede? Og hvordan kan den lokale menighed være en støtte og hjælp ind i det? Hvilke unikke muligheder har kirken for at give svar på tidens spørgsmål og udfordringer? 

Foredraget kan også afvikles som en workshop, hvor vi gennem øvelser og samtale arbejder med, hvordan svarene konkret kan udfoldes i den enkelte menighed. 

6. Kunsten at prioritere

Der er meget, der kalder på vores tid og opmærksomhed. Hvordan finder vi ud af at bruge vores ressourcer på det, der er vigtigst for os? Ved at blive klogere på vores personlige værdier, kan vi også få et ”filter” at sortere de mange muligheder gennem. Det kan blive lidt lettere at prioritere. 

Foredraget kan også afvikles som en workshop, hvor vi gennem øvelser og samtale arbejder med egne værdier og prioriteringer. 

Priser

Honorar pr. foredrag: 3000 kr.

Bemærk: BUO lokalgrupper betaler kun transport, ikke honorar. Se hvordan I bliver lokalgruppe her.

Udover honoraret betales transport efter statens takst.

Honorar, samt betingelser og aftaler om fx aflysninger, aftales direkte med foredragsholderen.