Tips til større klimaansvar og
bedre privatøkonomi

Julia Sakskjær Petersen forsøger at sprede håb og tro på fremtiden og på, at vi alle kan gøre en forskel for kloden på hver vores måde. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og tilsammen gør vi en kæmpe forskel!

Julia Sakskjær Petersen

Hvem er Julia Sakskjær Petersen?

Julia Sakskjær Petersen er skribent, foredragsholder. Hun underviser i bæredygtighed og forbrugernes del af klimaansvaret.

Hun forsøger at sprede håb og tro på fremtiden og på, at vi alle kan gøre en forskel for kloden på hver vores måde. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og tilsammen gør vi en kæmpe forskel!

Julia er ophavskvinden bag detsimpleliv.com minimalist, køkkenhaveentusiast og lever som low-waster, en livsstil, hvor man arbejder hen mod at producere så lidt affald som muligt. Hun bor sammen med sin mand i Midtjylland.

 

Hvilke foredrag tilbyder Julia?

Julia tilbyder 4 foredrag/workshops:

  1. Håb for kloden
  2. Hverdag uden affald
  3. Minimalisme og forbrugsvaner
  4. Enkel økonomi

 

Læs mere om de enkelte foredrag her:

 

1. Håb for kloden

Hvilket ansvar har vi for at være med til at forvalte kloden, så den er i lige så god stand, når vi skal give den videre til de næste generationer? Og hvordan kan vi tage aktivt ansvar uden at blive tynget af dårlig samvittighed over jordens tilstand, og de klimaudfordringer vi ser rundt om i verden?

Foredraget er lavet for at skabe håb og tro på, at vi kan gøre en forskel for jorden, midt i en hvirvelstrøm af nyheder og informationer, der let kan få os til at tro det modsatte. 

Foredraget er relevant for alle fra 13 år og op (foredraget tilpasses målgruppen).

 

2. Hverdag uden affald

Affald, særligt plastik, er på mange måder problematisk for miljøet, og det giver derfor mening, at vi så vidt muligt begrænser vores produktion af affald. Men Danmark er desværre europamestre i at producere affald fra private husholdninger. Hvordan begrænser vi vores brug-og-smid-ud-kultur?

Foredraget er relevant for alle fra 13 år og op (foredraget tilpasses til aldersgruppen).

Foredraget er en blanding af undervisning og en praktisk workshop, hvor vi undersøger, hvordan man helt lavpraktisk kan eliminere mest muligt affald og skabe en hverdag med et mindre klimaaftryk.

 

3. Minimalisme og forbrugsvaner

Hvad er det, der får os til at stoppe varer ned i kurven, når vi er ude at handle, og hvad betyder vores indkøbsvaner for klimaet? Hænger shopping og vores mentale velbefindende mon tættere sammen, end vi lige går og tror?

Foredraget giver guidelines til, hvordan du kan være forbruger på en bæredygtig måde. 

Foredraget er relevant for alle fra 13 år og op (foredraget tilpasses til aldersgruppen).

 

4. Enkel økonomi

Alle kan lære at tage hånd om deres økonomi, men det kan være svært at gennemskue, hvor man skal starte henne. Særligt som ung kan det være udfordrende  at gennemskue sin egen økonomi.

Dette foredrag er min personlige historie om at komme ud af studielivet med lidt for meget gæld, og en konkret gennemgang af de redskaber og guides, jeg ville ønske nogen havde givet mig tidligere, da jeg skulle i gang med at styre min egen økonomi tilbage på rette kurs ud i voksenlivet.

Foredraget er relevant for alle fra 17 år og op (foredraget tilpasses aldersgruppen).

Priser

Honorar pr. foredrag: fra 2.500 kr.

Udover honoraret betales transport efter statens takst.

Honorar, samt betingelser og aftaler om fx aflysninger, aftales direkte med foredragsholderen.