Tal om julens symboler

Stjernen

Stjernen ledte de vise mænd til det lille Jesu barn. Gud satte den på himlen, så de havde et pejlemærke at følge efter. Gud kan også i dag vise os vej i livet. Fx gennem bøn eller inspiration fra Bibelen.

Tag en stjerne i hånden og tænk på, hvordan de vise mænd satte alt ind på at følge ledestjernen og finde Jesus. Tænk over:

  • Hvad er vigtigst for dig i dit liv?
  • Hvad er det, der styrer dig – hvilken stjerne ser du efter?
  • Tag stjernen med dig og lad den minde dig om, hvor du gerne vil hen.

Juletræet

Jesus ønsker at være en del af vores hverdag og i Bibelen beskrives det, at vi kan få liv og kraft hos ham, ligesom et træ, der er plantet ved bækken, får vand, så det kan vokse. Juletræet i stuen kan symbolisere et træ, som ikke længere er plantet ved bækken. Det visner og dør på et tidspunkt, selvom vi vander det – for det har ingen rødder længere.

Fæld et juletræ – tal om, hvordan træer kan visne – og hvordan mennesker kan visne. Når I pynter træet, kan I også tale om forskellen på det, der vokser naturligt på træet og de ting, I hænger på træet.

Hjertet

I kærlighed gav Gud sin søn – det dyrebareste han havde til os, her på jorden. En kærlighed der er så stor, at den er svær for os at gribe. Hjertet kan være med til at minde os om den kærlighed, Gud møder og elsker os med. En kærlighed som vi også kan møde andre med.

Tag et hjerte, og skriv navnet på en du kender. Bed en bøn for ham eller hende.

Lad hjertet minde dig om, at julen er en tid til mere end at modtage gaver – det er en tid til at ”give” og gøre noget for andre, som kan sprede glæde og kærlighed omkring os.