Grib mortensaften

Grib Mortensaften med madlavning, bagning og hyggelig belysning med lanterner. Vi har herunder samlet flere idéer til, hvordan I sammen i familien kan gribe Mortensaften. Men hvad er Mortensaften? Først tager vi lige en hurtig forklaring på, hvad Mortensaften betyder og hvordan den opstod.

Skt. Morten var en ungarsk dreng tilbage i 300-tallet, hvis far var officer i den romerske hær. Morten blev senere selv soldat, men valgte at forlade hæren for at blive døbt og grundlagde som munk et kloster i Tours. Tours befolkning ville udnævne ham til bisp, men Morten ville ikke udnævnes og gemte sig derfor i en gåsesti. Men gæssene skræppede op og afslørede ham. Derfor spiser vi nu gås mortensaften – for at straffe forræderiet. Læs meget mere om Skt. Morten i artiklen nedenfor, og læs om, hvordan Skt. Morten blev kendt som et lys i mørket.

Dermed er det nu en tradition at spise gås Mortensaften. Derfor har vi fundet en lækker opskrift på gås nedenfor. Her i mørket har vi også fundet flere idéer til levende lys i lanterner, for at lyse op i de mørke aftentimer. Kig selv idéerne igennem og få inspiration til hvordan i som familie kan samles.

Grib Mortensaften og go’ fornøjelse!