Saml hele familien om bordet med en lækker mortensand med kartofler, brun sovs og rødkålssalat. Her kan børnene hjælpe til i køkkenet med at tilberede anden og skrælle kartofler
Mortensand
Inviter hele familien på and til mortensaften. Her kan børnene snildt hjælpe til med forberedelserne i køkkenet, hvor de både kan hjælpe med at tilberede anden og skrælle kartofler. Under opskriften har vi fundet en rigtig lækker opskrift på en rødkålssalat, som passer godt til mortensanden. Go’ fornøjelse og go’ appetit!
Andesteg til 6 personer
Det skal du bruge:
1 and ca. 3 kg
Groft salt
2 madæbler
100g svesker
1 liter vand
Sådan gør du:
Tag posen med indvolde ud, rens anden og fyld den med svesker og æbler. Luk evt. åbningen med en kødnål, så fyldet ikke falder ud. Tør anden med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Læg anden med brystet nedad i en bradepande med koldt vand. Sæt den i en kold ovn og indstil ovnen på 225o. Skru ned på 165o, når vandet koger og vend anden med brystet opad. Steg anden til den er mør (ca. 2 timer). Hæld vandet/skyen fra og gem evt. til sovs. Vend anden med brystet nedad igen. Indstil ovnen på 225-250o og steg til skindet er sprødt.
Servér med kartofler og sovs samt en superlet rødkålssalat.
Rødkålssalat
Det skal du bruge:
1 lille Rødkål eller rødt spidskål
3-5 Æbler
Mandler
Tranebær
Smør til stegning
1 dl. Solbærsaft eller lign.
1 spsk. Æblecidereddike
Salt og peber
Sådan gør du:
Snit rødkålen fint på mandolinjern. Rist mandlerne på en pande med en smule smør og hak dem groft. Skær æbler i tern. Lav en dressing af solbærsaft, æblecider eddike, salt og peber Bland kål, æbler og dressing og drys tranebær og mandler over.