Andesteg til 6 personer
Det skal du bruge:
- 1 and ca. 3 kg
- Groft salt
- 2 madæbler
- 100g svesker
- 1 liter vand
Sådan gør du:
Tag posen med indvolde ud, rens anden og fyld den med svesker og æbler.
Luk evt. åbningen med en kødnål, så fyldet ikke falder ud.
Tør anden med køkkenrulle og gnid den med groft salt.
Læg anden med brystet nedad i en bradepande med koldt vand.
Sæt den i en kold ovn og indstil ovnen på 225o.
Skru ned på 165o, når vandet koger og vend anden med brystet opad.
Steg anden til den er mør (ca. 2 timer).
Hæld vandet/skyen fra og gem evt. til sovs.
Vend anden med brystet nedad igen.
Indstil ovnen på 225-250o og steg til skindet er sprødt.
Servér med kartofler og sovs samt en superlet rødkålssalat.
Rødkålssalat
Det skal du bruge:
- 1 lille Rødkål eller rødt spidskål
- 3-5 Æbler
- Mandler
- Tranebær
- Smør til stegning
- 1 dl. Solbærsaft eller lign.
- 1 spsk. Æblecidereddike
- Salt og peber
Sådan gør du:
Snit rødkålen fint på mandolinjern.
Rist mandlerne på en pande med en smule smør og hak dem groft.
Skær æbler i tern.
Lav en dressing af solbærsaft, æblecider eddike, salt og peber
Bland kål, æbler og dressing og drys tranebær og mandler over.