Os og Gud

Grib store bededag

Grib Store Bededag sammen med familien. Store Bededag kan være svær at forklare for de små i familien – hvad betyder Store Bededag egentlig? Er det en hel dag, hvor man kun må bede? Eller er der også tid til at hygge sig sammen i familien? Bliv klogere på Store Bededag på denne side og find lege og aktiviteter til hele familien. 

Dagen falder altid fredag før 4. søndag efter påske og forbindes i dag med varme hveder. De varme hveder stammer helt tilbage fra 1600-tallet, hvor Store Bededag blev grundlagt af biskop over Sjælland, Hans Bagger. Da man ikke måtte arbejde på dagen, måtte bagerne bage hvedeknopper aftenen inden, som folk selv kunne varme Store Bededag. 

Vi har herunder lavet en oversigt over aktiviteter, lege og kreative idéer til, hvordan I kan gøre dagen mere håndgribelig for børn. De forskellige lege og aktiviteter omhandler bøn, og hvordan man nemt og sjovt kan gøre det lettere for børn at forholde sig til at bede. Kig siderne igennem for at finde de lege, som passer til jeres familie.

Find også artiklen fra OaseMag i bunden af siden, som forklarer meget mere om Store Bededag, hvordan dagen blev grundlagt og hvad den betyder for os i dag.

Grib Store Bededag – og go’ fornøjelse!