Søg
Close this search box.

Hattebøn

Gør det sjovere, simplere og lettere at bede med denne hattebøn. Denne hatteleg kan gøre det nemmere for børn at koncentrere sig i bønnen.

Hattebøn

Hattebøn

Har dit barn svært ved at koncentrere sig om bønnen? Der er sikkert mange andre ting, der virker sjovere. Eller kender du selv til at tankerne flyver andre steder hen, når du gerne vil bede?

Der kan være mange andre ting, som overtager tankerne, når vi gerne vil bede. Det kan være arbejdet, der fylder, børnefødselsdagen i næste uge eller et vigtigt møde. Mange forskellige tanker kan trænge sig på, når vi beder, og derfor vil vi nu præsentere hattebøn.

Det kan være svært at sidde stille og bede, men heldigvis hører Gud vores bøn, uanset hvad vi laver imens. Hattebønnen kan man bede på flere måder, og det kan være et godt redskab til at bede for både børn og voksne.

 

Det skal I bruge: 

  • En hat
  • En skål
  • Papir og blyant
  • En musiktjeneste
  • En højtaler
 

Sådan gør I:

  1. Stå i en rundkreds
  2. Vælg én der styrer musikken
  3. Når musikken starter sættes hatten på den, der står foran, så den vandrer fra hoved til hoved
  4. Når musikken stopper, beder den, der har hatten på en kort bøn. Det kan også være man bare siger “Gud velsign…”
 

Alternativt kan I have formulerede bønner i en skål i midten. Når musikken stopper, beder den, der har hatten på en af bønnerne fra skålen.

Der kan også ligge bibelvers mellem bønner i skålen. Her kan I skiftes til at læse et bibelvers op og efter hattebønnen, kan I snakke om de forskellige bibelvers og hvad de betyder

Find flere aktiviteter her: