FAMILIELABORATORIET

Familielaboratoriet er Børne- og UngdomsOases familiearbejde. Vi ønsker at styrke familielivet i en travl og til tider stresset hverdag, med ressourcer og kurser som passer præcist til jeres familie.

Familielaboratoriet var i mange år en aktiv del af BUOs arbejde. Der blev udviklet mange ressourcer, som har haft stor betydning for mange familier. Der er blevet arbejdet for at bringe troen ind i børnefamilier og gøre troen til en naturlig og integreret del af familielivet.

Der er ikke længere ansættelser i Familielaboratoriet, men meget af det gode arbejde ligger stadig tilgængeligt her på siden. 

Værdifuld Hverdag

Projektet Værdifuld Hverdag blev skabt ud fra et ønske om at ruste forældre til at opdrage mere efter egne værdier. Ønsket er at give myndighed tilbage til forældre og styrke deres indre værdikompas, så det kommer til udtryk i deres opdragelse og hverdag.

Det kom der et forældrekursus ud af. Kurset ligger gratis tilgængeligt på hjemmesiden, dog skal der tilkøbes manualer, som understøtter undervisningen.

Foto: Kaitlyn Baker on Unsplash

Artikler

Gennem årene har Familielaboratoriet skrevet og udgivet mange artikler, der tager udgangspunkt i familielivet. Der bliver taget fat i det gode og det svære, velsignelserne og udfordringerne. 

Tidligere familiekonsulenter Merete og Thilde har selv været de primære bidragsydere, men der har også flere gange været gæsteskribenter, som har udgivet artikler med udgangspunkt i deres familier og livsfaser. 

Studiemateriale

Familielaboratoriet har også udgivet flere dybdegående artikler og studiemateriale, som du kan fordybe dig i. 

Du finder både artikelserier om “Børn i pluralisme”, om hvilke udfordringer børnefamilier møder i at give troen videre til deres børn, studiehæfter og fasekort.