Grib julen

Foto: Kieran White on Unsplash
Sikken voldsom trængsel og alarm. Sådan kan december og juletiden ofte beskrives, når vi skal fejre fødslen af det lille Jesusbarn. Men slå bremsen lidt i og bliv inspireret til julehygge.

Grib julen med julekalender og andre hyggelige aktiviteter. Måske har I allerede gode juletraditioner i familien og måske mangler I ideer til nogle traditioner. Her finder I både indhold om, hvorfor vi fejrer julen, om julens symboler et familievenligt ritual til juleaften og andre aktiviteter.

De fleste ved nok godt, vi fejrer Jesu fødsel i julen. Men hvad betyder julen præcist for os i dag, og hvordan er julen blevet fejret de sidste 2000 år? I vikingetiden fejrede vikingerne “jól”, hvilket minder om den fejring af julen, vi har i dag. De fejrede dog bare, at det nye år var på vej og senere, da kristendommen kom til Danmark, blev det slået sammen med den kristne jul, vi kender i dag. Julens historie er uddybet mere herunder.

Grib julen – og go’ fornøjelse!

Artikler

Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi jul?

Jul er jo overhovedet ikke et kristent koncept, men lad Thilde fortælle dig, hvordan det hænger sammen.

Læs mere »
Familieliv
Thilde Moskjær Kofod

10 tossede juletraditioner

Tomatsuppe, lystænding, chokolademousse, vindueskiggeri og meget mere. Thilde har gennem sit liv oplevet mange forskellige juletraditioner – hun kalder dem tossede. Vurdér selv.

Læs mere »