ARTIKLER

Her på siden kan du læse artikler, som BUO har udgivet. Du kan blive inspireret i alt fra højtider, refleksioner og familieliv. På knapperne herunder kan du sortere artiklerne efter kategorier.
Nyheder
Arne Pedersen

Uden pinsen bliver evangeliet halvt

Et helt evangelium må omfatte både påsken og pinsen, for det er én fortælling i to afsnit. Som med så meget andet i kristendommen kan vi også med pinsen og Helligånden få hjælp af den bibelske jødedom, for også pinsen har jødiske rødder. Og uden pinsen og Helligånden er evangeliet kun halvt.

Læs mere »
Nyheder
Arne Pedersen

Hvad er hellighed?

Hellighed er et begreb, du vil møde i Oase gennem 2024. Det er nemlig årets tema. Men Hellig er lidt et tungt ord, og hvad betyder det egentlig?

Læs mere »
Hvad er faste BUO
Højtider
Merete Dalsgaard

Hvad er faste?

Hvad er det lige faste er? Hvordan hænger det sammen med fastelavn? Og hvorfor varer den helt til påske?

Læs mere »
Familieliv
Merete Dalsgaard

Er hverdagen værdifuld?

Tid til nytårsstatus. Merete fortæller om og inspirerer til, hvordan man kan holde en værdifokuseret nytårsstatus, som kan sætte en god retning for 2023.

Læs mere »
Familieliv
Merete Dalsgaard

Giv slip på din teenager!

Jeg øver mig forsat i at give slip, give plads, give frihed! Min tendens er at ville overbevise, rådgive og diskutere mine teenagere til fornuft. Andre forældre til teenagere oplever den modsatte tendens; at give for meget slip, for lidt modspil og blive for utydelig.

Læs mere »
Højtider
Merete Dalsgaard

Hvorfor fejrer vi Kristi Himmelfart?

Kristi Himmelfart er en helligdag, som altid falder den 6. torsdag efter skærtorsdag, lige mellem de to store kristne højtider: påsken og pinsen. Men hvorfor er det noget at fejre i den kristne tradition?

Læs mere »
Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi jul?

Jul er jo overhovedet ikke et kristent koncept, men lad Thilde fortælle dig, hvordan det hænger sammen.

Læs mere »
Familieliv
Merete Dalsgaard

Hvad præger tidens forældreskab og famlieliv?

Her postcorona har vi måske fået nogle gode nye vaner i familielivet, som ligeså stille forsvinder, som den “normale” hverdag sætter ind igen. Men hvad præger og udfordrer egentlig børnefamiliens hverdag?

Læs mere »
Du har nået bunden