HVORFOR FEJRER VI KRISTI HIMMELFART?

Kristi Himmelfart er en helligdag, som altid falder den 6. torsdag efter skærtorsdag, lige mellem de to store kristne højtider: påsken og pinsen. Men hvorfor er det noget at fejre i den kristne tradition?

Den sidste tid på jorden

Ifølge de bibelske fortællinger afsluttes Jesu tid på Jorden med himmelfarten. 

Efter Jesus genopstod påskemorgen, var han på Jorden i fyrre dage mere, inden han for til himmels. Den dag samlede Jesus sine disciple og fortalte dem, at han ville sende Helligånden til Jorden. Helligånden ville døbe dem og skulle give disciplene kraft til at sprede ordet om ham. Herefter blev Jesus løftet til himlen på en sky, mens disciplene så på.

Da han var steget til himmels, viste to hvidklædte mænd sig for dem, formentligt engle, som fortalte dem, at Jesus ville komme tilbage på samme måde som han tog afsted. Den sætning fortolkes på flere måder, men flere kristne mener, at Jesus en dag vil komme tilbage til Jorden for at skabe Guds rige.

Vi har udviklet sjove og familievenlige aktiviteter, som I kan lave i Kristi himmelfartsferien. 

Ti dage efter Jesus fór til himmels kom Helligånden til Jorden, og disciplene blev fyldt af kraften, som Jesus sagde og kunne pludselig snakke forskellige sprog. Det er dét vi fejrer i pinsen. Du kan læse mere om Pinsen her.

Du kan læse beretningen om Kristi Himmelfart i Apostlenes Gerninger kap. 1, v. 3-14

Læs mere fra BUO:

Nyheder

Uden pinsen bliver evangeliet halvt

Et helt evangelium må omfatte både påsken og pinsen, for det er én fortælling i to afsnit. Som med så meget andet i kristendommen kan vi også med pinsen og Helligånden få hjælp af den bibelske jødedom, for også pinsen har jødiske rødder. Og uden pinsen og Helligånden er evangeliet kun halvt.

Læs mere »
Nyheder

Hvad er hellighed?

Hellighed er et begreb, du vil møde i Oase gennem 2024. Det er nemlig årets tema. Men Hellig er lidt et tungt ord, og hvad betyder det egentlig?

Læs mere »
Hvad er faste BUO
Højtider

Hvad er faste?

Hvad er det lige faste er? Hvordan hænger det sammen med fastelavn? Og hvorfor varer den helt til påske?

Læs mere »