Grib fasten

Faste grib fasten BUO
Foto: Aaron Burden on Unsplash
Fasten er en tid, der strækker sig fra askeonsdag og de næste 40 dage frem. Faste kan se ud på mange måder - det kan, som Jesus gjorde i ørkenen, være at faste fra mad i 40 dage, men det kan også være afholdelse fra vaner eller andet, som kan tage fokus i hverdagen.

Grib fastetiden med din familie som en mulighed for at kigge tilbage på de håb og drømme, I gik ind i det nye år med. Fasten er nemlig ligesom nytåret en anledning til at standse op og løfte blikket på hverdagen og familielivet. Fasten er dog i højere grad forbundet med at ”rense ud” og se nærmere på om vi bruger vores tid og ressourcer på det, som er vigtigt for os. Dermed kan fasten være en tid til at lægge noget på hylden. Enten helt eller for en tid.

Læs meget mere om fasten under artiklen ”Hvad er faste?”

Herunder finder du både læsning og aktiviteter om fasten. Fx ”familiens vægkalender”. Her er der et lille input til hver dag i fasten, som giver anledning til samtale og fordybelse i familien. Nogle dage er der også ideer til små gode gerninger man kan gøre for at skabe glæde for andre mennesker. 

Grib fasten – og go’ fornøjelse!

Aktiviteter

Artikler

Hvad er faste BUO
Højtider
Merete Dalsgaard

Hvad er faste?

Hvad er det lige faste er? Hvordan hænger det sammen med fastelavn? Og hvorfor varer den helt til påske?

Læs mere »
Højtider
Tina Harregaard Lauridsen

I fasten vil jeg sove

Fasten skal skabe fokus på Gud, og det bliver i Tinas fastetid gjort ved at sove. I blogindlægget kan du læse om hendes tanke bag det, og måske kan du selv blive inspireret til, hvordan du kan faste.

Læs mere »