Grib allehelgen
Grib allehelgen med hele familien, og skab hygge og lys sammen i den mørke tid!
Allehelgensdag er oprindeligt en katolsk tradition og falder i den katolske kirke den 2. november. I Danmark er datoen flyttet til den første søndag i november og kaldes derfor i stedet allehelgenssøndag. På denne søndag mindes man de døde med håbet om et evigt liv. I mange kirker læses navnene op på de mennesker, som er døde det forgangne år.
Allehelgen falder datomæssigt tæt sammen med halloween, men er ikke det samme. Halloween minder meget om den danske fastelavn, hvor børn og barnlige sjæle klæder sig ud og går rundt og banker på døre i håbet om at få søde sager. Halloween ligger på allehelgensaften den 31. oktober og har et mere dystert blik på døden. For mange år siden troede flere, at de døde kunne vende tilbage til livet lige denne dag, og derfor stillede folk mad og slik frem til de opståede. Halloween ses flere steder som en overgangsfest mellem sommer og vinter. Dagen er dog forbundet med mørke, spøgelser og død, og derfor pynter mange op med gravsten og skeletter og forsøger at gøre aftenen så uhyggelig som muligt. Før år 2000 var det ikke en tradition at fejre halloween i Danmark. Traditionen stammer fra USA, hvor det har været en tradition i ca. 150 år. Der er derfor også mange delte meninger om halloween.
Med indholdet på denne side får I mulighed for at læse jer mere ind i, hvad både allehelgen og halloween er. Aktiviteterne er centreret omkring allehelgensdag og handler om lys og liv i stedet for mørke og død.
Grib allehelgen – og god fornøjelse!
Læs om allehelgen:
Hvad er allehelgen og halloween?
Halloween er en af de nyere traditioner, der er har gjort sit indtog i Danmark. Men hvad er det egentlig? Og hvordan kan man forholde sig til det?