Alternative græskar

Alternativt græskar allehelgen
Gør det lidt sjovere for gæster at komme forbi derhjemme. Pynt op med et alternativt græskar, i stedet for den klassiske med øjne og mund.

Der findes mange alternativer til de uhyggelige udgaver af græskarhovederne. De fleste græskar, man møder ved hoveddørene, har enten et glad eller et skræmmende ansigt. Prøv i stedet at lave et alternativt græskar, som overrasker og glæder gæster

Det skal du bruge:

  • Græskar
  • Knive
  • Skeer
  • Pinterest eller massere af fantasi

Find inspiration

Kors:
Du kan pynte græskaret med at udskære et kors. Her kan du lave et enkelt kors, eller du kan lave tre kors ved siden af hinanden, som symboliserer de tre kors på Golgata. Alternativt kan du lave korset i midten lidt større end de andre to.

Hjerte:
Skær et græskar i dit hjerte. Dette vil sammen med lyset i græskaret give lidt mere varme og hyggelig stemning ved døren fremfor et uhyggeligt ansigt. Eventuelt kan du udskære et hjerte, et kors og et anker i samme græskar, så det symboliserer Tro, Håb & Kærlighed

Noget personligt:
Skær noget personligt i dit græskar. Dette kan være dine initialer, jeres husnummer eller omridset af et kæledyr, du kan skære ud i græskaret. Har du en hobby, kan du skære det ud i græskaret. F.eks. en fodbold, et tog eller en ketsjer.

En tegning:
Få en af børnene til at tegne en simpel tegning og forsøg at skære den ud i græskaret. Tegningen må ikke være alt for kompliceret, da det vil blive besværligt at skære ud. 

Pinterest:
Find flere gode idéer til græskarudskæringer på pinterest, hvor mange brugere har lavet et alternativt græskar. Her finder du inspiration og gode råd til, hvordan du kan skære dit græskar ud, så det ikke ligner de andre der findes på vejen.

Brug selv fantasien til at finde på flere udskæringer til et alternativt græskar

Læs om allehelgen: