Grib mortensaften

Foto: Vladimir Fedotov on Unsplash
De fleste fejrer mortensaften ved at spise and eller gås aftenen inden. Det skulle være til minde om biskop Martin af Tours, som gemte sig i en gåsesti.

 Grib mortensaften med madlavning, bagning og hyggelig belysning med lanterner. Vi har herunder samlet flere idéer til, hvordan I sammen i familien kan gribe mortensaften. Men hvad er mortensaften?

Skt. Morten var en ungarsk dreng tilbage i 300-tallet, hvis far var officer i den romerske hær. Morten blev senere selv soldat, men valgte at forlade hæren for at blive døbt og grundlagde som munk et kloster i Tours. Tours befolkning ville udnævne ham til bisp, men Morten ville ikke udnævnes og gemte sig derfor i en gåsesti. Men gæssene skræppede op og afslørede ham. Derfor spiser vi nu gås mortensaften – for at straffe forræderiet. Læs meget mere om Skt. Morten herunder. I finder også aktiviteter, som er oplagt til i forbindelse med mortensaften, men også generelt til den mørke tid.

Grib mortensaften og go’ fornøjelse!

Læs om mortensaften:

Højtider
Lis Abildtrup Højland

Hvad er mortensaften?

Mortens aften er lidt en skør ting. Der var noget med nogle gæs, men hvorfor spiser vi så and? Og hvem var Morten Bisp egentlig? Find ud af det her.

Læs mere »