Syng lanternesange

Syng lanternesange i de mørke aftentimer, for at bryde mørket med lyset fra lanternerne. Vi har samlet et hæfte med lanternesange, I kan ta’ med på gåturen.

Syng lanternesange for at bryde mørket. Mortensaften er kendt som en mørk tid. Derfor kan vi have behov for at bryde mørket med levende lys for at få hyggelig stemning i mørket. Skt. Morten, som Mortensaften er opkaldt efter, blev selv kendt for at være et lys i mørket med sine gode gerninger og derfor er han et forbillede for os i dag til at bryde mørket med lyset. 

Sanghæfte

Vi har samlet flere lanternesang i et sanghæfte, du kan finde herunder. Print sangarket ud og tag den med på gåturen om aftenen. Saml familie og venner til en hyggelig gåtur med lanternesange for at bryde mørket med levende lys i lanterner.

Er det for koldt eller står det ned i stænger, kan I samle familien i stuen og tænde levende lys i lanternerne rundt i huset og finde sangarket frem. Under arket finder du links til melodierne, så I kan lære melodien til sangene, inden I går en tur.

Så kan I printe sangarket og have det med på gåturen.

Herunder finder I links til melodierne til alle sangene

Lanterne Lanterne

Det lille lys jeg har

En rose så jeg skyde

Så tænder vi et lys i kvæld

Læs om mortensaften:

Højtider
Lis Abildtrup Højland

Hvad er mortensaften?

Mortens aften er lidt en skør ting. Der var noget med nogle gæs, men hvorfor spiser vi så and? Og hvem var Morten Bisp egentlig? Find ud af det her.

Læs mere »