Grib højtiden

Årets gang, kirkeårets helligdage og danske mærkedage – grib højtiden. Bliv klogere på, hvad det hele handler om og få inspiration til, hvordan I kan gribe højtiden i familien for både store og små. Under hver side kan I også få et indblik i, hvorfor denne højtid fejres, historien bag og hvilke traditioner der forbindes med højtiden.
Faste grib fasten BUO
Foto: Aaron Burden on Unsplash

Grib fasten

Fasten kan være en tid, der er svær at forstå, når man ikke er voksen. Derfor har vi lavet nogle artikler og en aktivitet, som kan sætte fasten i fokus på forskellige måder, hvor hele familien kan være med. 

Påske grib påsken påskeaktiviteter
Foto: Annie Spratt on Unsplash

Grib påsken

Påsken er en af kirkens helt store begivenheder, og det er en anledning til at mindes det store offer, som Jesus gav for os. Det kan få udtryk på mange forskellige måder, lad os inspirere jer til, hvordan I kan gribe påsken i familien gennem artikler og aktiviteter.

Grib store bededag

Selvom det for mange ikke længere er en fridag, så kan store bededag stadig være en dag, hvor man kan fordybe sig i bøn, artikler og sjove aktiviteter i familien. Find bl.a. inspiration til forskellige måder I kan bede sammen i familien, som børnene også kan være med til.

Foto: Rodion Kutsaiev on Unsplash

Grib Kristi himmelfart

Jesus for til himmels på Kristi himmelfartsdag, og det lyder lidt skørt – derfor har vi lavet en familievenlig aktivitet, som kan gøre det lidt mere håndgribeligt og forståeligt. Desuden kan du også læse dig ind på, hvad baggrunden er for Kristi himmelfart og hvorfor den har betydning.

Foto: Paul Bulai on Unsplash

Grib pinsen

Pinsen bliver nogle gange omtalt som kirkens fødselsdag, men hvad vil det egentlig sige? Du kan læse et par artikler om netop pinsen og Helligåndens komme, og så har vi lavet sjove aktiviteter, som kan gøre det hele lidt nemmere at forstå.

Foto: Mike Labrum on Unsplash

Grib allehelgen

Allehelgen skal ikke forveksles med halloween. Grib allehelgen sætter lyset, mindet og livet i fokus, som vi kan sprede i verden og i vores familier. Find forskellige aktiviteter som sætter lyset på dagsordenen og som kan skabe rum for samtale.

Foto: Vladimir Fedotov on Unsplash

Grib mortensaften

Der var engang en mand, der hed Martin, han boede i Tours i Frankrig. Kirken ville gerne han skulle være bisp, det gad Martin ikke, så han gemte sig i en gåsesti. Han blev fundet, blev bisp – og derfor spiser vi and på mortensaften. Det giver god mening, ikke? Læs lidt mere i dybden, find sjove aktiviteter og lækre opskrifter når I griber mortensaften.

Foto: Kieran White on Unsplash

Grib julen

Juletid, familietid, gavetid, spisetid, pyntetid, hyggetid, ferietid – det kan være svært at finde tid til det hele, når julen står for døren. Derfor har vi fundet fem simple aktiviteter, I kan lave i familien, som forhåbentlig kan give en ro og hygge, som til tider kan være svær at finde i december.

Foto: Yiran Yang on Unsplash

Grib nytåret

Når et nyt år står for døren, giver det anledning til at lave status for det forgangne år og se frem mod det nye. Det vil vi gerne hjælpe med at facilitere, så I kan få slået en fin sløjfe for dette år, og få fremtidsbrillerne på for det nye.