Livets lys

Lys i mørket allehelgen aktiviteter
Foto: Pixabay
Skab hyggelig stemning i hjemmet med stearinlys, Livets lys, så børnene, som kommer forbi til Halloween ikke mødes af mørke – men af lyset.

Når vi siger Livets lys, taler vi om Jesus – men hvorfor det? Jesus har selv sagt det. Find Bibelen frem og tag afsæt i Johannesevangeliet 8,12, hvor Jesus siger: 

Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørke, men have livets lys.

Det skal du bruge:

  • Bibel
  • Stearinlys
  • Græskar
  • Musik
  • Musikafspiller

Sådan gør du:

Læs f.eks. bibelverset højt på Halloween om aftenen i stedet for bordbøn eller om eftermiddagen, så I kan snakke om bibelverset, når I pynter huset op.

I kan også snitte bibelhenvisningen (Joh. 8,12) i et græskar og stille udenfor døren med et tændt lys. Dermed lyser græskaret op i mørket, ligesom Jesus er lyset for os i mørket.

Tænd en masse stearinlys i huset og sæt lovsangsmusik på, så alle de søde, udklædte børn, der ringer på mødes af en særlig kontrast til alt det mørke og uhyggelige. Børn som kommer forbi vil glæde sig over, der er lys omkring huset og voksne vil finde det hyggeligt med levende lys. 

Hvis I selv skal ud og gå med børnene til Halloween, kan I selv gå rundt med levende lys. Find en lanterne, hvor det ikke kan blæse ind og slukke lyset. Alternativt kan I købe elektriske stearinlys, som kan tændes og slukkes under bunden.

Læs om allehelgen: