Hjertebrød

Arme riddere som hjertebrød. Arme riddere er et mærkeligt madnavn, og der er mange teorier om, hvorfor det lækre dessertbrød hedder sådan. En ting, vi kan blive enige om, er, at det smager godt. Få opskriften på Arme riddere med hjertesymboler her.

Vi har formet de klassiske arme riddere som hjertebrød, men inden vi går til opskriften, får I her historien om de klassiske arme riddere.

I gamle dage, før reformationen, fejrede man Kristi Himmelfart med et dramatisk skuespil i kirken. Man markerede højtiden ved at hejse en statue af Jesus op gennem et hul i kirkens loft.

Derefter blev der, som et tegn på velsignelse, kastet blomster og brød ned gennem hullet til menigheden. Imens sagde en stemme (som skulle forestille at være Jesus) replikker fra bibelhistorien om Jesu himmelfart.

Til sidst blev en halmdukke kastet ned gennem hullet, som menigheden trampede på. Det lyder voldsomt, men det var et symbol på den endegyldige sejr over djævelen, da Jesus døde på korset og opstod.

Her får du opskriften på Arme riddere, vi har formet som hjertebrød, for at gøre dem mere hyggelige. Nyd dem sammen med venner og familien

Det skal du bruge:

Til 4 personer

  • 4 skiver hvidt brød
  • 2 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 spsk. kanelsukker
  • Skabelon klippet af plastiklomme

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, mælk og salt sammen og læg dernæst brødet i blød i æggemassen.

  2. Læg skabelonen på brødet og drys kanelsukker på.

  3. Læg brødet med hjertet nedad på en bageplade og drys kanelsukker på den anden side.

  4. Bag brødene ved 250 gr. i 8-10 min. Vend evt. brødene halvvejs men hold øje med, at hjertet ikke bliver udvisket.
 

Flere Kristi himmelfartsaktiviteter:

Læs om Kristi himmelfart:

Højtider
Merete Dalsgaard

Hvorfor fejrer vi Kristi Himmelfart?

Kristi Himmelfart er en helligdag, som altid falder den 6. torsdag efter skærtorsdag, lige mellem de to store kristne højtider: påsken og pinsen. Men hvorfor er det noget at fejre i den kristne tradition?

Læs mere »