Guldkorn og værdier på køleskabet

Kurset Værdifuld Hverdag bliver lige nu testet. Nogen der er med til det, er Birgitte og Rasmus, der her fortæller lidt om, hvad de har fået ud af det.

En nagende tvivl om at vise sin uperfekthed frem gjorde, at Birgitte Kjeldahl Noer var i tvivl om, hun skulle med på Familielaboratoriets forældrekursus, Værdifuld Hverdag. Men kursets fokus på nåde til forældre mindede om, at alle var i samme båd – og det skabte mod til at deltage på et kursus, der skulle udvikle Birgitte og hendes mand i forældrerollen.

Familien Kjeldahl Noer

Birgitte og Rasmus er begge 32 år gamle og har tre børn på 4 år, 2 år og seks måneder. Rasmus er selvstændig virksomhedsejer og Birgitte går hjemme på barsel for tiden. Det kan godt give en hektisk hverdag, hvor det praktiske stjæler en stor del af opmærksomheden i familien, hvor Rasmus arbejder meget og renoverer hus, og Birgitte tager sig af det huslige, det daglige og børnene.

Da Birgitte så blev introduceret for kurset af en veninde, så hun det som en spændende mulighed og fik sig tilmeldt. Rasmus kom senere med på holdet, da der var et afbud, og det har været til stor glæde for dem, at kurset har været noget de kunne dele med hinanden.

En udvikling i forældrerollen

Begge synes, det har været spændende at være med på kurset, hvor de har fået mulighed for at undersøge mange forskellige områder og vinkler på forældrelivet. De oplever, at det er givende at have tid til at fordybe og udvikle sig, så de ting de har drøftet og lært på kurset er noget, der sætter sig fast og kan blive en del af hverdagen.

”Vi er både blevet styrket i den fælles forældrerolle, men vi er også blevet styrket i vores syn på tilværelsen som familie”

Også når børnene bliver ældre, og de kommer til at møde nye udfordringer, er der elementer fra kurset, de tror på, de vil kunne tage frem og have glæde af.

”For os har det bedste været, at vi har fået flyttet vores fokus, at vi har lært noget nyt og at vi har været fælles om at bygge på vores familieliv.”

Konkrete værktøjer

Allerede efter første del af kurset blev familien klar over, at de havde en værdi, de gerne ville arbejde endnu mere på og blive bedre til. Derfor blev den værdi hængt på køleskabet.

Netop køleskabet blev udvalgt, fordi det er et centralt sted for familien, hvor de bruger meget tid og tit går forbi flere gange i løbet af dagen. På den måde er det nemt at blive mindet om, hvad de gerne vil arbejde med i dem selv og i familien.

”Vi gør det på den måde, fordi vi gerne vil blive bedre. Ikke bare overfor vores børn eller os selv, men også overfor hinanden”

Birgitte og Ramus tror på, at mennesker altid vil være i konstant udvikling, hvis man ønsker det – og det ønsker de i hvert fald selv.

Særligt værdien om nåde har på kurset været en god påmindelse om, at de skal have mere nåde med dem selv i forældreskabet, når perfektionismen banker på.

”Vi er stadig på vores rejse, så der er ikke meget, der er ændret endnu – men frøet er plantet, og vi gør, hvad vi kan for at vande det, så det kan blive endnu bedre”

Læs mere fra BUO:

Nyheder

Uden pinsen bliver evangeliet halvt

Et helt evangelium må omfatte både påsken og pinsen, for det er én fortælling i to afsnit. Som med så meget andet i kristendommen kan vi også med pinsen og Helligånden få hjælp af den bibelske jødedom, for også pinsen har jødiske rødder. Og uden pinsen og Helligånden er evangeliet kun halvt.

Læs mere »
Nyheder

Hvad er hellighed?

Hellighed er et begreb, du vil møde i Oase gennem 2024. Det er nemlig årets tema. Men Hellig er lidt et tungt ord, og hvad betyder det egentlig?

Læs mere »
Hvad er faste BUO
Højtider

Hvad er faste?

Hvad er det lige faste er? Hvordan hænger det sammen med fastelavn? Og hvorfor varer den helt til påske?

Læs mere »