iThemba i børnekirken

“Anna og Kwanda – På Guds mission i verden.” Sådan hedder materialet, som iThemba Projects, iThemba Danmark og Børne- og UngdomsOase har udviklet. Med historien om Anna og Kwanda vil vi gerne sætte mission på dagsordnen, også i børnekirken.

iThemba Projects

iThemba betyder “håb” på zulu, og er det organisationen arbejder for. Håb for en lysere fremtid for børnene. IThemba projects er en organasation, som arbejder for udvikling i Sweetwaters, Sydafrika. Du kan læse meget om iThemba, deres vision og deres programmer i Sydafrika på deres hjemmeside her.

Her har de søsat flere projekter, for at hjælpe børn og unge til uddannelse og bedre levevilkår. BUO har sammen med iThemba udarbejdet materialet om Anna og Kwanda, som handler om 2 børn fra meget forskellige verdener. Du finder materialet herunder sammen med ledermanual, tekst og akkorder til “Med på Guds Mission”.

Med på Guds mission

Download tekst og akkorder til “Med på Guds mission” HER.

Print ledermanualen til et forløb på 5 gange, illustrationer og de tilhørende ressourcer herunder.

Du har også mulighed for, under hver del, at downloade slideshow med illustrationer, til brug under fortællingen.

Ledermanual

I ledermanualen finder du historien (Del 1-5), forslag til bøn, bibelvers, aktiviter, leg og indsamling m.m

Del 1: to børn - hver sin verden

Selvom Anna og Kwanda bor forskellige steder og lever forskelligt, har begge en drøm og drømmene minder om hinanden. Det er nemlig den samme Gud, der giver os drømme, om vi bor i Danmark, i Sydafrika eller et helt tredje sted i verden. Gud skabte alt og Han kan skabe drømme og mod hos os, til at arbejde sammen med Jesus på Hans mission rundt om i verden.

Del 2: Mega uretfærdigt!

Der er mange ting i verden, som vi synes er uretfærdige. Kwanda oplever fx. at de rige, der bor i samme by som ham selv, har alt, hvad de har brug for, mens han selv og familien mangler både sko og mad ind imellem. Ja én af Kwandas venner fra skolen dør ligefrem, fordi ingen har fortalt vennens tante om pillerne, der kunne holde hende rask. Det er uretfærdigt. Sizwe fra iThembas børnegruppe vil gerne lytte til Kwandas spørgsmål og han fortæller, at Jesus ved hvordan Kwanda har det. Jesus er ikke ligeglad med uret- færdighed. Hverken den Kwanda oplever, eller den vi selv kan opleve.

Del 3: Lytte og lære

Når man gerne vil hjælpe andre, er det vigtigt, at man lytter til, hvad DE har brug for. Anna har en forestilling om hvordan afrikanske børns liv er, men hun finder ud af at tingene er helt anderle- des. Det er rigtigt at Kwanda og de andre børn i Sweetwaters ikke har så mange ting, som børn i DK. Det er bare ikke det de længes efter at få hjælp til.

Del 4: En ny ven

Både Anna og Kwanda kan hjælpe hinanden. Selvom Anna er taget ned for at hjælpe Kwanda, så ender Kwanda også med at hjælpe Anna med nogle ting – de har forskellige evner.

Del 5: På Guds mission

Anna finder ud af at hun kan arbejde med på Guds mission i Århus, hvor hun bor. Der er en pige i klassen, som har brug for hjælp og Anna kan hjælpe. Annas forældre hjælper hende til at få øje på Guds mission, der hvor hun er.