Os og Gud

Os og Gud grib Store bededag BUO
11 små ritualer for børn og voksne for at huske tiden med os og Gud.

Få tid til Gud med små ritualer

Tid med Gud i familien kan nemt blive afgrænset til vores intellekt gennem tanker og inputs til hovedet, hvilket kan være usynligt og diffust at forholde sig til, især for børn. Børn – og voksne – har nemlig ikke kun brug for viden om Gud, men også erfaring af Ham. Derfor er det vigtigt at huske tiden med os og Gud.

Hverdagen går stille og roligt derudaf, og nogle gange glemmer vi at sætte 5 minutter til side til at snakke med Gud og fortælle, hvad der bekymrer os. Med disse ritualer kan det blive nemmere at få ind i hverden. Det kan gøres til et ritual i hverdagen, f.eks. lige efter aftensmad eller inden børnene skal sove. På denne måde husker vi Gud i hverdagen, og for børnene bliver det en rutine at snakke med Gud hver dag. 

Ritualerne kan bruges hver dag og de fleste tager max 5 minutter, så det er let at gå til. Man kan også tage dem frem på særlige tidspunkter fx søndage, helligdage eller dåbsdage, hvor der er en oplagt anledning til at give Gud tid og fokus i hjemmet. Inddrag gerne børnene og spørg dem, hvornår de helst vil have os og Gud tid. 

Flere store bededagsaktiviteter:

Læs om store bededag:

Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvad er store bededag?

Hvad har store bededag, varme hveder, bodsdage, gangdage og klokkespil med hinanden at gøre? Find ud af det i artiklen om store bededag.

Læs mere »