Tak fordi du er mor for vores børn!

I anledning af mors dag er her en tak. En tak for alle de facetter, evner og hverdagsting, der karakteriserer en mor.

Fra en far til en mor.

Tak for din begejstring når børnene viser dig endnu en kunstfærdig krussedulle eller en perleplade fyldt med lava.

Tak fordi du kan strikke en elefanthue, lytte opmærksomt og lægge neglelak – på én gang.

Tak fordi du er en stærk løvemor, der passer på dine unger.

Tak for ild i dine øjne når du vil beskytte vores børn mod løgne, fare eller uretfærdighed. Tak fordi du lærer vores børn at sige stop og nej.

Tak fordi du i årevis har delt din pude med vores børn, som på skift har varmet deres små kolde fødder på dine inderlår, og som du i søvne har ladet nulre og filtre dit hår.

Tak fordi du lytter med både øjne og mund, når børnene fortæller om en vildt spændende flue, en klassekammerat der driller i skolen eller kaninerne i haven, der stadig er vilde med mælkebøtter.

Tak fordi du har gået igennem graviditeterne og båret vores børn ved dit hjerte. Særligt tak for den gang vi stod af cyklerne en kold aften på Nordre Ringvej for, at du kunne kaste op i en busk – igen.

Tak for alle de gange hvor du har ladet dig afbryde af børnenes behov, og din kaffe igen blev kold før, du nåede at drikke den.

Tak fordi du fortæller børnene om, hvem de er. At de er elskede, smukke og dejlige. Og seje, stærke og modige. Tak fordi dine ord er fulde af liv og bygger deres selvværd op.

Tak fordi du lærer vores børn at nyde livet med langsomme morgener; fredagsslik igen om lørdagen; og lige lidt flere lækre snacks i madpakken end ”strammer-far” havde tænkt. (Jeg øver mig i at sige ”ja” lidt mere…)

Tak fordi du smiler og griner meget. Også når jeg ikke har opdaget, at der er noget at grine af. Når børnene får grine-flip, er du med.

Tak fordi du lærer vores børn at lytte til Guds stemme og til at kende Helligåndens nærvær. Din måde at snakke om Gud på er så selvfølgelig og tillidsfuld. De kan godt mærke, at du er god til at være ”som et barn”.

Tak fordi du har travet vores bydel tynd med flere generationer af barnevogne, gråd og tænderskæren, regnslag i blæsevejr, en brækket kaffeholder til styret jeg aldrig fik limet og en podcast, du aldrig fik startet på.

Tak fordi du er mor for vores børn. Tak fordi du i årevis har givet dig selv til dem. Tak fordi jeg må være en far ved siden af dig.

Tillykke med mors dag!

Læs mere fra BUO:

Nyheder

Uden pinsen bliver evangeliet halvt

Et helt evangelium må omfatte både påsken og pinsen, for det er én fortælling i to afsnit. Som med så meget andet i kristendommen kan vi også med pinsen og Helligånden få hjælp af den bibelske jødedom, for også pinsen har jødiske rødder. Og uden pinsen og Helligånden er evangeliet kun halvt.

Læs mere »
Nyheder

Hvad er hellighed?

Hellighed er et begreb, du vil møde i Oase gennem 2024. Det er nemlig årets tema. Men Hellig er lidt et tungt ord, og hvad betyder det egentlig?

Læs mere »
Hvad er faste BUO
Højtider

Hvad er faste?

Hvad er det lige faste er? Hvordan hænger det sammen med fastelavn? Og hvorfor varer den helt til påske?

Læs mere »