Æggetrilleleg

Æggetrilleleg påskeleg påskeaktivitet
Saml hele familien i haven til en omgang æggetrilleleg. Legen kræver ikke særlig mange redskaber, men kan give anledning til mange smil og grin fra deltagerne.

Det skal du bruge:

  • En skråning – enten en lille bakke, eller find en lang plade, fx en dør, og lav skråningen med den.
  • Et tæppe – som lægges på skråningen, så præmierne ikke triller væk.
  • Præmier – f.eks. chokoladeæg eller tøm en genbrugsbutik for små plastiklegeting.
  • Et kogt æg i skal pr. deltager – skriv enten navn på eller dekorer det. 

Sådan gør du:

Fordel præmierne på tæppet. Hver deltager skal efter tur rulle sit æg ned af tæppet. Alt hvad ægget rører på turen ned, vinder deltageren. Fyld gerne op med præmier på tæppet løbende.

Man kan også lade to deltagere trille æg på samme tid, og den, der rører mest, vinder alt det berørte. Hav gerne mange forskellige præmier til at ligge på tæppet, så der er forskellige præmier – slikkepinde, pixibøger, farvekridt, chokolade, småt legetøj osv…

Få barnet til at dekorere det kogte æg inden start eller skriv navn på alle æggene, så I kan kende forskel, når æggene triller ned af bakken.

Hvis æggene ikke går i stykker kan I lave et lækkert påskebord til middag og spise æggene dertil. Ønsker I ikke at bruge æg til legen kan I anvende en tennisbold eller lignede bold, som er tung nok, til at trille ned af tæppet

Flere påskeaktiviteter:

Læs om påsken:

Påske hvorfor fejrer vi påske BUO
Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi påske?

Selvom julen for de fleste danskere fylder mest i både kalender og opmærksomhed, så er påsken kristendommens vigtigste højtid. Få et overblik over påskens dage og traditioner her.

Læs mere »
Merete Holm Dalsgaard
Familieliv
Merete Dalsgaard

Påsken i familien

Familiekonsulent Merete Dalsgaard giver dig 3 refleksioner, som måske får betydning for, hvordan du fejrer både påskens mørke og glæde i din familie. Du får også oplæg til samtale og familieaktiviteter.

Læs mere »