Gravhaven

Gravhaven påskeaktivitet BUO
Byg jeres egen gravhave i ler på et fad med kors rundt om graven. Dette er en sjov og hyggelig lille påskeaktivitet, hele familien kan samles om at lave.

Det skal du bruge:

  • Selvhærdende ler
  • En flad sten
  • Små pinde
  • Ståltråd, sand og mos

Sådan gør du:

  1. Form en grav af hvidt eller sandfarvet selvhærdende ler. Find en flad sten, som passer foran åbningen. (Stenen må helst ikke være større end graven)

  2. Lav små kors af pinde og ståltråd.

  3. Placér grav, sten og kors på en tallerken eller bakke med mos og sand.

  4. Brug gravhaven til pynt på bordet eller leg påske med Legofigurer eller små dukker i gravhaven. Hvis I har dukkehusmøbler eller lign. kan man begynde med den sidste nadver, hvor Jesus sad ved bordet med alle sine disciple og derefter lege sig gennem hele påskeberetningen.
 

Hvis der er ler og flere redskaber til overs, kan I prøve at bygge andre påsketing. Her kan I lave en udgave af Golgata ved at forme en lille bakke af sand, mos og jord og lave korsene i træ eller ler. 

Hvis I ikke kan finde andre påskemotiver, kan I prøve at lave andre motiver fra Bibelen. F.eks. Jesu krybbe, som kan leges med, hvis I har små Legofigurer. 

Læs om påsken:

Påske hvorfor fejrer vi påske BUO
Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi påske?

Selvom julen for de fleste danskere fylder mest i både kalender og opmærksomhed, så er påsken kristendommens vigtigste højtid. Få et overblik over påskens dage og traditioner her.

Læs mere »
Merete Holm Dalsgaard
Familieliv
Merete Dalsgaard

Påsken i familien

Familiekonsulent Merete Dalsgaard giver dig 3 refleksioner, som måske får betydning for, hvordan du fejrer både påskens mørke og glæde i din familie. Du får også oplæg til samtale og familieaktiviteter.

Læs mere »