Påskemåltid for hele familien

Påskemåltid påskeaktivitet bUO
Grib påsken med et lækkert påskemåltid hvor både børn og voksne kan være med.

Påskemåltidets historie

Påskemåltid er en jødisk tradition, hvor man mindes, at Gud reddede Israel ud af Egypten, men mange kristne har taget påskemåltidet til sig, fordi det var dér, Jesus indstiftede nadveren, og fordi begivenhederne omkring hans død og opstandelse fandt sted på baggrund af jødernes påske.

Mange nyder at mødes med deres familier i påsken og med arket om påskemåltid, kan I gøre noget helt særligt ud af jeres påskemåltid både for børn og voksne. 

Med dette forslag til et børnevenligt påskemåltid – inklusiv spørgsmål og svar og et sanghæfte med tegninger – ønsker vi at give en guide til en familietradition, der kan knytte sig til påsken, ligesom julen også har mange traditioner. 

Print sanghæfterne ud og del dem rundt ved bordet. Gem dem gerne til påskefrokosten næste år. 

Læs om påsken:

Påske hvorfor fejrer vi påske BUO
Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi påske?

Selvom julen for de fleste danskere fylder mest i både kalender og opmærksomhed, så er påsken kristendommens vigtigste højtid. Få et overblik over påskens dage og traditioner her.

Læs mere »
Merete Holm Dalsgaard
Familieliv
Merete Dalsgaard

Påsken i familien

Familiekonsulent Merete Dalsgaard giver dig 3 refleksioner, som måske får betydning for, hvordan du fejrer både påskens mørke og glæde i din familie. Du får også oplæg til samtale og familieaktiviteter.

Læs mere »