Påskemalerier

Påskemalerier påskeaktiviteter BUO
Lav små malerier med motiver, som minder jer om påsken. Hyg jer sammen i familien rundt om bordet med malerier og få en snak om, hvad påsken betyder

Det skal du bruge:

  • Mini-staffelier og lærreder (fås fx i Søstrene Grene)
  • Akrylmaling
  • Tuscher, fx posca

Sådan gør du:

  1. Mal forskellige motiver fra påskeugen, som viser hvad der skete fra palmesøndag til 2. påskedag. Lav evt. en billedsøgning på google, for at blive inspireret til motiver.

  2. Tegn først motivet med blyant på lærredet. Mal herefter baggrunden.

  3. Når baggrunden er tørret, kan motivet tegnes op med tusch.
 

For at gøre det lidt sjovere kan I vente med at fortælle, hvad I maler. Bagefter skal I gætte, hvad de andre har malet. Køb gerne lærreder i forskellige størrelser, så der er plads til forskellige motiver. 

Hvis I nu skulle blive grebet af at male, kan I finde flere forskellige videoer på Youtube med forskellige maleteknikker for at blive dygtigere.

Læs om påsken:

Påske hvorfor fejrer vi påske BUO
Højtider
Thilde Moskjær Kofod

Hvorfor fejrer vi påske?

Selvom julen for de fleste danskere fylder mest i både kalender og opmærksomhed, så er påsken kristendommens vigtigste højtid. Få et overblik over påskens dage og traditioner her.

Læs mere »
Merete Holm Dalsgaard
Familieliv
Merete Dalsgaard

Påsken i familien

Familiekonsulent Merete Dalsgaard giver dig 3 refleksioner, som måske får betydning for, hvordan du fejrer både påskens mørke og glæde i din familie. Du får også oplæg til samtale og familieaktiviteter.

Læs mere »