BUO er blevet medlem af Kristen Pædagogisk Institut

BUO er blevet medlem af Kristen Pædagogik Instritut (KPI), og vi glæder os over, at vi nu i samarbejde med KPI og de andre medlemsorganisationer skal både bidrage og lade os inspirere.

På Kristen Pædagogisk Instituts (KPI) generalforsamling d. 24. november blev Børne- og UngdomsOase (BUO) optaget som medlem af KPI, hvor de bliver en del af netværk af andre kirkelige organisationer.

Det er et medlemskab, som glæder BUO’s landsleder Arne Pedersen: ”Gennem et medlemskab af KPI ønsker BUO at blive en del af et fællesskab omkring religionspædagogikkens vigtige arbejde. Vi ser KPI som et naturligt samlingspunkt for det religionspædagogiske arbejde i Danmark, hvilket vi ønsker at bidrage ind i fra BUOs side samt modtage inspiration fra andre. Samtidigt ser vi blandt de øvrige samarbejdspartnere, organisationer, som det er naturligt for os at samarbejde med.”

BUO KPI

Medlemskabets betydning

KPI’s formål er at bidrage til den pædagogiske og teologiske forskning og granskning med henblik på, at det kan anvendes og formidles i kirke, skole og hjem. Et arbejde som institutleder Hanne Terp Legarth står i spidsen for. Hun glæder sig også over det nye medlem i BUO: “BUO er for KPI allerede en vigtig samarbejdspartner, som arbejder med religionspædagogik i praksis på et reflekteret og professionelt niveau. Vi glæder os over at få BUO endnu tættere på som medspiller i både samtaler og projekter.”

Uddannelse ved KPI

Et sted, hvor BUO allerede har nydt godt af KPI’s arbejde, er, at vores forenings- og netværks konsulent Frederik Mukai Hauge de sidste to år har været en del af KPI’s akademi, som er et toårigt læringsforløb, hvor man får en grundig indføring i det religionspædagogiske felt. Et forløb som han var meget begejstret for.

”Jeg er blevet dannet med nogle religionspædagogiske briller, hvor jeg har fået syn for vigtigheden af den pædagogiske faglighed i kirkens arbejde. Desuden har jeg fået lov til at dykke ned i nogle emner, som jeg finder meget interessante. Blandt andet har jeg arbejdet meget med begrebet åndsfrihed og set på, hvordan vi som kirkelige organisationer er med til at danne vores børn og unge til demokrati.”

Læs mere fra BUO:

Nyheder

BUO på folkemødet 2024

Vi har for andet år været afsted på Folkemødet. Læs om, hvad Børne- og UngdomsOase har engageret sig i af debatter og de unges oplevelse.

Læs mere »